טעימות ומוצלחות
לכבוד חג הפסח: מתכון לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות
לקראת חג הפסח, קבלו מתכון חגיגי ומיוחד: פרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות עשיר | כדורי בשר מתובלים נעטפים בפרחי כרובית, בציפוי קריספי מתבשלים ברוטב עגבניות מתוק-חמצמץ עם שום, רכז רימונים וסילאן. מנה מרשימה וטעימה שתככב בשולחן החג שלכם
- שרה שבבו
- ט' ניסן התשפ"ה

לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות צילום: שרה שבבו
מתכון לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות / שרה שבבו
המצרכים לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות:
- 1 חבילת כרובית קפואה
לבשר:
- ½ קילו בשר טחון טרי
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פפריקה
- ½ כפית כרכום
לציפוי:
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח מצה
לרוטב:
- 1 ראש שום שלם קלוף
- 4 כפות שמן
- 5 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות:
- בקערה שמים את כל מרכיבי הבשר ומערבבים לאיחוד
- יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ, נועצים בכל כדור פרח כרובית ומהדקים
- טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן בקמח מצה ומטגנים מכל צד עד להזהבה
- בסיר רחב שמים שמן ושום ומטגנים עד להזהבה קלה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לסיר
- מוסיפים את הממולאים לסיר עם הרוטב מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים במשך שעתיים ועד להסמכת הרוטב
- מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות