כ"ו ניסן התשפ"ה
24.04.2025
טיפים מעשיים

עושים את הטעות הזו לפני השינה? זה הורס לכם את הבריאות!

כדי לשפר את איכות השינה, מומלץ להקפיד על שגרה יומית קבועה, להפריד בין חדר השינה לפעילויות אחרות ולהימנע מחשיפה למסכים לפני השינה. פעילות גופנית מתונה במהלך היום וצמצום צריכת קפאין בשעות הערב תורמים אף הם לשינה טובה | טיפים מעשיים

עושים את הטעות הזו לפני השינה? זה הורס לכם את הבריאות!
אילוסטרציה. צילום: pixabay

רובנו יודעים ששינה טובה היא המפתח ליום מוצלח, לבריאות טובה ולמצב רוח מאוזן. אבל עם הלחצים של החיים המודרניים, מסכים שמלווים אותנו עד השנייה האחרונה לפני כיבוי האור, וקפה שממשיך לזרום עד שעות הערב – זה לא תמיד פשוט. החדשות הטובות? יש מה לעשות.

ד”ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל מסבירה: הצעד הראשון הוא להרגיל את הגוף לשגרה קבועה – לנסות ללכת לישון ולקום פחות או יותר באותה שעה כל יום, גם בסופי שבוע. כשאנחנו שומרים על הרגל קבוע, הגוף יודע מתי הגיע הזמן להירגע ולהיכנס למצב שינה.

חשוב גם להפוך את חדר השינה למקום שמקושר למנוחה בלבד. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל כשמכניסים למיטה גם מחשב נייד או עבודה מהטלפון – המוח מתחיל לקשר את המיטה לפעילות ולא למנוחה. רצוי להשתמש בה אך ורק לשינה 

עוד נקודה חשובה היא מסכים – האור הכחול שנפלט מהם משבש את ייצור המלטונין, ההורמון שאחראי על תחושת העייפות.

כדי לתת לגוף הזדמנות להירגע, כדאי להניח את הטלפון בצד לפחות שעה לפני השינה. אפשר להחליף אותו בספר, מוזיקה שקטה או מקלחת חמימה.

הסביבה שבה אנחנו ישנים גם משפיעה רבות. חדר חשוך, שקט וקריר יעזור לגוף להיכנס למצב שינה עמוק יותר. אם אתם רגישים לרעש או לאור – מסכת עיניים, אטמי אוזניים או וילונות כהים יכולים לעשות פלאים.

וגם ביום עצמו יש מה לעשות כדי לישון טוב יותר בלילה. פעילות גופנית סדירה תורמת לשינה עמוקה ויעילה יותר, אבל חשוב לא לעשות ספורט אינטנסיבי ממש לפני השינה. גם קפאין – שנמצא לא רק בקפה, אלא גם בשוקולד ובתה – כדאי לצמצם בשעות אחר הצהריים והערב.

לבסוף, רגע לפני שמניחים את הראש על הכרית, כדאי לקחת כמה דקות של שקט – נשימות עמוקות או מתיחות קלות יעזרו להרפות מהיום שעבר ולהכין את הגוף לשינה טובה באמת.

אם למרות כל ההרגלים האלה אתם ממשיכים להתעורר עייפים או מתקשים להירדם – זה הזמן לשקול לפנות לאיש מקצוע. לפעמים, הפתרון פשוט יותר ממה שנדמה.

בריאות שינה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}