מיוחדת
מתכון לעוגת שמרים במילוי קצף ואגוזים משגעת
תתכוננו להתמכר! עוגת שמרים אוורירית ורכה להפליא, במילוי קצף חלומי בניחוח קינמון, שזורה באגוזים קראנצ'יים ושוקולד צ'יפס מפנק. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים שישאירו אתכם עם טעם של עוד!
- נועם זיגדון
- ז' אייר התשפ"ה
- 2 תגובות

עוגת שמרים במילוי קצף ואגוזים צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמרים במילוי קצף ואגוזים משגעת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת שמרים במילוי קצף ואגוזים משגעת:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- ½+1 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 3 חלמונים
- ½ כוס שמן
- ¾ כוס מים חמימים
למילוי:
- 3 חלבונים
- ½+1 כוס סוכר
- 1 כף קקאו
- 1 כף קינמון
- 1כוס אגוזים קצוצים
- ½ כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה לעוגת שמרים במילוי קצף ואגוזים משגעת:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש לבצק אחיד במשך כ-7 דקות
- מתפיחים את הבצק במשך שעה כשהוא מכוסה
הכנת המלית:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וקשה
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקקאו והקינמון
- פותחים את הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ
- מורחים מעל את הקצף ומפזרים אגוזים קצוצים ושוקולד צ'יפס
- מגלגלים לרולדה ומכניסים להקפאה במשך חצי שעה עד שעה ואז לפרוס
- חותכים לחתיכות בגודל 4-5 ס"מ
- מניחים בתבנית שהצד הפתוח כלפי מעלה
- מתפיחים עוד כרבע שעה ומברישים בביצה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך כ-40 דקות או עד שמזהיב
- לאחר האפיה, מצננים הייטב ומפזרים מעל אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון️
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות