בלי רע"מ: המהלך שמסתמן במפלגות הערביות לקראת הבחירות
לאחר שהמגעים לרשימה ערבית מאוחדת נקלעו למבוי סתום, שלוש המפלגות מתקדמות להקמת רשימה משותפת ללא רע"מ. גורמים המעורבים בשיחות מודים: הסיכוי לשתי רשימות גבוה יותר מהסיכוי לאיחוד מלא | כל הפרטים
הניסיון להחיות את הרשימה המשותפת מתקרב לנקודת שבירה: חד"ש, בל"ד ותע"ל מגבשות רשימה משותפת ללא רע"ם, ומסתמנות כמי שעשויות לרוץ יחד בבחירות הקרובות. כך פורסם היום (רביעי) בכאן חדשות.
לפי הדיווח, שלוש המפלגות כבר עברו בפועל מדיונים על רשימה ערבית מאוחדת למגעים מתקדמים על חיבור ביניהן בלבד, ומעריכות כי ניתן יהיה להשלים את המהלך בתוך ימים.
האיתות הדרמטי הגיע אתמול מסח'נין, שם נפגשו נציגי הוועד הארצי של ראשי הרשויות הערביות עם ראשי ארבע המפלגות בניסיון למנוע פיצול. אלא שהפגישה הסתיימה ללא כל פריצת דרך, כשהצדדים יצאו ממנה מתוסכלים ופסימיים.
גורמים שהיו מעורבים במגעים מודים כי נכון לעכשיו התרחיש הסביר ביותר הוא ריצה בשתי רשימות נפרדות. לדבריהם, כבר לאחר פגישת ראשי המפלגות בשבוע שעבר היה ברור שהפערים רק הולכים ומעמיקים.
בסביבת ראשי המפלגות מאשימים את רע"ם בהקשחת עמדות במהלך המשא ומתן וטוענים כי המפלגה הציבה תנאים חדשים גם לאחר שהושגו הבנות סביב רשימה טכנית.
ברקע המשבר, יו"ר תע"ל אחמד טיבי כבר הזהיר השבוע כי ללא התקדמות במגעים ניתן יהיה להכריז על סיום המשא ומתן. דבריו המחישו את עומק המשבר, אך לפי ההתפתחויות האחרונות נראה כי בשטח כבר מתחילים להיערך ליום שאחרי הרשימה המשותפת.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות