× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ג תמוז התשפ"ו
08.07.2026
לא סופי

ישראל מנסה לבלום מכירת מטוסי F-35 לטורקיה: "עדיין אפשר לבטל את העסקה"

בכיר ישראלי: ירושלים פועלת מול וושינגטון כדי למנוע את העברת המטוסים לאנקרה או לצמצם את יכולותיהם. נתניהו צפוי להעלות את הנושא בפגישה עם טראמפ

ישראל מנסה לבלום מכירת מטוסי F-35 לטורקיה: "עדיין אפשר לבטל את העסקה"
נתניהו על רקע F-35 צילום: עיבוד AI

חברי הקבינט המדיני־ביטחוני קיבלו אמש (שלישי) סקירות בנוגע לעסקת מטוסי ה־F-35 שנרקמת בין ארצות הברית לטורקיה. בישראל מעריכים כי העסקה עדיין אינה סופית וכי קיימת אפשרות להביא לביטולה.

בירושלים פועלים מול הממשל האמריקני בניסיון למנוע את מכירת מטוסי הקרב החמקנים לטורקיה, או לחלופין להביא לכך שאנקרה תקבל גרסה מצומצמת יותר של המטוס.

חיל האוויר האמריקאיF-35Aצילום: חיל האוויר האמריקאי

הלחץ הישראלי בנושא מגיע לאחר שבשלב זה המאמצים למנוע את המהלך לא הצליחו להביא לעצירתו. דבריו של טראמפ, שלפיהם הוא עשוי לקדם את מכירת מטוסי ה־F-35 לטורקיה, עוררו דאגה בירושלים, שממשיכה לפעול מול הממשל האמריקני בניסיון להשפיע על תנאי העסקה.

בכיר ישראלי אמר: "זה הרי לא משחק אפס או אחת. טראמפ עוד יכול להציג דרישות כתנאי לקבל את המטוס".

בישראל סבורים כי ארה"ב יכולה לדרוש מטורקיה צעדים משמעותיים בתמורה לאישור העסקה, בעיקר בכל הנוגע לטענות הישראליות על פעילות פיננסית הקשורה לחמאס ולחיזבאללה דרך שטח טורקיה.

לפי גורמים ישראליים, טראמפ יכול להתנות את העברת המטוסים בצעדים מצד נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, בהם סגירת חשבונות בנק, אפליקציות ונתיבי העברת כספים שלטענת ישראל משמשים ארגוני טרור.

נעשה בעזרת AIמטוסי F-35 - אילוסטרציהצילום: נעשה בעזרת AI

בכיר ישראלי נוסף אמר כי ישראל ממשיכה לפעול כדי לצמצם את הסיכונים לעסקה. "העליונות האווירית שלנו תישמר בכל מקרה, אנחנו כמובן רוצים שתישמר יותר, עוד יותר. ההערכה שלנו היא שאפשר עוד לבטל את זה. בסוף יש המון המון פרטים. יש הרבה מאוד גרסאות למטוס הזה, אנחנו מנסים כמה שאפשר להשפיע על זה", אמר.

בכיר נוסף בירושלים התייחס למדיניותו של טראמפ מול ישראל וטורקיה וכינה אותה "דיפלומטיה קוונטית". לדבריו, "טראמפ משחק על כל המגרש. הוא גם יכול להיות החבר הכי טוב של ביבי וגם החבר הכי טוב של ארדואן, למרות שהם רוצים להרוג אחד את השני. הוא משחק על כל המגרש עם האינטרסים של ארה"ב, ועם הדבר הזה צריך לעבוד".

הבכיר הוסיף כי בישראל עדיין סבורים שהמהלך אינו סופי, וכי ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להעלות את הנושא בפגישתו עם טראמפ בשבוע הבא.

F-35 דונלד טראמפ בנימין נתניהו טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}