"חייבים להישאר בשטחים השולטים": המפקד קורא שלא לסגת מדרום לבנון
לאחר כחודשיים של פעילות קרקעית בדרום לבנון, מפקד חטיבת המילואים 679, אל"ם איתי זעפרני, קורא להמשיך להחזיק בשטחים השולטים -שלדבריו חיוניים להגנת יישובי הצפון | הוא חושף את המסר שהעביר לראש הממשלה נתניהו
- מאיר שלם
- כ"ז תמוז התשפ"ו
מפקד חטיבת המילואים 679, אל"ם איתי זעפרני, קרא להמשיך ולהחזיק בשטחים השולטים בדרום לבנון, שלדבריו הם המפתח להגנה על יישובי הצפון גם בעתיד.
הדברים נאמרו לאחר כחודשיים של פעילות קרקעית של החטיבה במרחב בינת ג'ביל, שבמהלכם הייתה, לדבריו, הראשונה מאז מלחמת לבנון השנייה שכבשה את רכס הסילבסטר האסטרטגי.
בראיון ל"ווינט" אמר: "הצבא פעל בצורה חכמה מאוד כשפינה את תושבי האזור בלבנון. זה מאפשר לנו לעבוד בצורה סטרילית ולא לתת לאויב לפעול מתוך סביבה אזרחית".
"אמרתי גם לראש הממשלה שעכשיו אנחנו חייבים להישאר בשטחים השולטים הללו. הם אלו שמאפשרים לנו להגן בצורה הטובה ביותר על תושבי הגליל. יש לזה מחיר, ובשביל להחזיק את השטחים האלה לאורך זמן צריך סד"כ גדול וחטיבות מילואים חזקות", הוסיף.
זעפרני סיפר כי במהלך פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו העלה גם את מצוקת אנשי המילואים ואת השחיקה שנוצרה בעקבות היקף השירות בשנים האחרונות.
"אמרתי לו בארבע עיניים שאנשי המילואים הם תעודת הביטוח של צה"ל ומדינת ישראל. ראיתי את הברק בעיניים שלו כשאמרתי את זה. דיברתי איתו בצורה הכי גלויה וישרה על המחיר הכבד", סיפר.
"לוחמי החטיבה שלי שירתו מעל 500 ימי מילואים בשלוש השנים האחרונות. אנשי המילואים משלמים מחיר יקר בגלל המחסור בסד"כ, וחייבים לייצר אורך נשימה רחב יותר בין הפעלה להפעלה. אמרתי לו 'אדוני ראש הממשלה, אני לא נכנס עכשיו לוויכוח הפוליטי של גיוס חרדים. אני מציע לך משהו פרקטי, מה שנשחק כרגע זו הסבלנות של אנשי המילואים והסביבה שלהם'", אמר.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות