× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה אב התשפ"ו
08.08.2026
מאחורי הדלתות

"מה אתה משחק אותה?": העימותים החריפים בישיבת הקבינט

בישיבת הקבינט האחרונה התפתחו חילופי דברים חריפים סביב ההסכם בעזה והתגובה בלבנון • השרים מתחו ביקורת על ראש הממשלה ועל הרמטכ"ל | כל הפרטים

"מה אתה משחק אותה?": העימותים החריפים בישיבת הקבינט
נתניהו בבור לצד שר הביטחון והרמטכ"ל וראש המוסד צילום: דוברות רה"מ

בישיבת הקבינט ביום חמישי האחרון דנו השרים בשתי סוגיות מרכזיות – ההסכם של "מועצת השלום" בעזה וההסלמה בלבנון. בשני הדיונים נשמעו ביקורות חריפות מצד השרים, הן כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו והן כלפי הרמטכ"ל אייל זמיר. כך פורסם בחדשות 12.

במהלך הדיון על ההסכם בעזה, השר אבי דיכטר הצביע על מה שלטענתו חסר במסמך ואמר: "במסמך הזה אין התייחסות להשמדת היכולות הצבאיות של חמאס."

נתניהו הבהיר את עמדתו בנוגע לדרישות שהועלו במסגרת ההסכם: "הם ׁ(מועצת השלום) רוצים נסיגה. אני לא מסכים לא לנסיגה ולא להפסקת סיכולים אם יסכנו את החיים שלנו."

השר איתמר בן גביר דרש קו תקיף יותר והשיב: "לא מספיק רק אם יסכנו. צריך הרבה יותר." בהמשך טען שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "לא ידעתי על המשמעות של ההסכם כשכינסנו את הקבינט בפעם הקודמת".

השר זאב אלקין הגיב לו בחריפות: "מה אתה משחק אותה? זה היה בחומר. נתניהו התייחס במהלך הדיון לדרישה האמריקנית להפסקה בת 14 ימים: "האמריקאנים רוצים מאיתנו 14 ימים של הפסקה שבהם נאפשר לחמאס להניח את הנשק".

ראש המל"ל שמואל בן עזרא תיאר את הלחץ שמופעל בנושא: "יש לחץ רצוף, יומיומי ושעתי כדי שניכנס ל-14 הימים האלה". השרה אורית סטרוק מתחה ביקורת על משמעות המהלך ואמרה: "אנחנו מקימים בעזה רשות פלסטינית מחודשת".

גם בכל הנוגע לזירה הלבנונית הגיעו השרים לדיון כשהם טעונים, לאחר נפילתם של שני חיילים מגדוד צנחנים במהלך השבוע. בן גביר הפנה שאלה ישירה לרמטכ"ל אייל זמיר: "התגובה בלבנון מספקת לדעתך?"

זמיר השיב: "זה מספק וזה מה שרה"מ אישר. יש לנו עוד מטרות אם הדרג המדיני יאשר". בן גביר לא הסתפק בתשובה ותקף את אופן הפעולה: "אם המטרות זה להוריד עוד מחסן או עוד מפקדה אז חבל על הזמן. מספיק עם התגובות האלה שלא משנות כלום."

הקבינט המדיני ביטחוני רצועת עזה לבנון בנימין נתניהו אייל זמיר
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}