× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ג' אלול התשפ"ו
16.08.2026
לא מרוצות

טראמפ מסתבך: בעלות הברית במפרץ מתחילות לחפש אלטרנטיבה

סעודיה, איחוד האמירויות, קטאר, כווית ובחרין מאבדות סבלנות להתנהלות וושינגטון - וכבר בוחנים אם להמשיך לארח בסיסים אמריקניים גדולים | גורם אירופי: "מבחינתן, ארצות הברית לא מספיקה"

טראמפ מסתבך: בעלות הברית במפרץ מתחילות לחפש אלטרנטיבה
דונלד טראמפ ומוחמד בן סלמאן צילום: הבית הלבן

המלחמה מול איראן מעמיקה את הקרע בין ארצות הברית לבעלות בריתה במפרץ. לפי דיווח ב"וושינגטון פוסט", סעודיה, איחוד האמירויות, קטאר, כווית ובחרין מתוסכלות מהתנהלות ממשל טראמפ, ובעיקר מהיעדר אסטרטגיה ברורה לסיום הלחימה.

לפי הדיווח, במדינות האזור כבר החלו לבחון אם יש הצדקה להמשך אירוח מתקנים צבאיים אמריקניים גדולים. גורם באחת ממדינות המפרץ אמר: "טראמפ התחיל את המלחמה ואנחנו משלמים את המחיר".

לצד זאת, מדינות המפרץ עדיין נשענות על ארצות הברית מבחינה ביטחונית, אך מתחילות לבחון שותפויות נוספות. אחת הדוגמאות לכך היא הסכם ההגנה שנחתם לאחרונה בין סעודיה, טורקיה ופקיסטן, שאותו הגדיר גורם אירופי בכיר "איתות לארצות הברית".

לדבריו, המדינות "מנסות לגוון את שותפויות הביטחון וההגנה שלהן". הוא הוסיף: "מבחינתן, ארצות הברית לא מספיקה".

בבית הלבן דוחים את הטענות למשבר וטוענים כי לטראמפ "יש יחסים יוצאי דופן עם כל השותפות במפרץ". מנגד, באדר אל-סייף, מרצה באוניברסיטת כווית, טוען כי חוסר העקביות האמריקני מעורר דאגה באזור: "עוד לפני כל הזיגזגים האלה של טראמפ, לא הייתה אסטרטגיה ברורה".

דונלד טראמפ מדינות המפרץ איראן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}