× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ה' אלול התשפ"ו
18.08.2026
אחרי המשבר

צרות לימין? המפלגות הערביות בדרך להכרזה על איחוד

המגעים שנראו על סף קריסה מתקדמים שוב במהירות: פגישה בין בכירי חד"ש ותע"ל הובילה להבנות חדשות, ובמפלגות נערכים להכרזה על איחוד כבר בסוף השבוע• במקביל, רע"מ בחרה להישאר מחוץ למהלך ולרוץ לבדה

צרות לימין? המפלגות הערביות בדרך להכרזה על איחוד
חברי הכנסת אחמד טיבי ועופר כסיף צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

מה שנראה בשבוע שעבר כמו סוף המגעים בין המפלגות הערביות עשוי להפוך כבר בימים הקרובים לאיחוד חדש. 

חד"ש, תע"ל ובל"ד צפויות להתאחד לקראת הבחירות, כאשר הכרזה רשמית על המהלך עשויה להתפרסם בשבת הקרובה - כך דווח בכאן חדשות. זאת לאחר שהמשא ומתן בין הצדדים נקלע למשבר בעקבות התנגדותו של יו"ר תע"ל, חבר הכנסת אחמד טיבי, לסידור שהוצע לו ברשימה.

אלא שביממה האחרונה נרשמה התקדמות. יו"ר חד"ש יוסף ג'בארין נפגש עם חבר הכנסת לשעבר אוסאמה סעדי מתע"ל, והשניים הגיעו להבנות כמעט סופיות בנוגע למתווה החדש.

הפתרון נמצא, בין היתר, מחוץ למיקומים ברשימה. בתע"ל צפויים לקבל שורת תפקידים, בהם סגן יו"ר הכנסת, נציג בוועדת הכספים ותפקיד יו"ר הסיעה.

השלב הבא יתקיים מחר, כאשר תע"ל תכנס את מוסדותיה כדי לדון בהצעה המעודכנת של חד"ש ובל"ד. ביום שישי תיערך הצבעה פנימית על הרשימה, ואם לא יתרחש שינוי של הרגע האחרון, בשבת צפויות שלוש המפלגות להודיע רשמית על האיחוד.

במקביל, רע"מ בראשות מנסור עבאס לא תהיה חלק מהמהלך. עבאס בחר לרוץ בנפרד ומנסה להציג קו מתון יותר, במטרה להשאיר לעצמו אפשרות להשתלב לאחר הבחירות בממשלת שינוי.

המפלגות הערביות אחמד טיבי חד"ש תע"ל מפלגת בל"ד
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}