× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ו' אלול התשפ"ו
19.08.2026
"נמנעים מהסלמה"

ישראל תקפה, סוריה שותקת: ההחלטה שהתקבלה בדמשק

אחרי שישראל לקחה אחריות על התקיפה באבו א־דהור, בשלטון הסורי מעדיפים איפוק ומאותתים על רצון להגיע להבנות ביטחוניות

ישראל תקפה, סוריה שותקת: ההחלטה שהתקבלה בדמשק
פעילות כוחות חטיבת ׳חוד החנית׳ (55) בדרום סוריה צילום: דובר צה"ל

בדמשק לא מתכוונים בשלב הזה להשיב צבאית לתקיפה הישראלית בנמל התעופה הצבאי אבו א־דהור. גורם המקורב לשלטון א־שרע אמר ל־N12 כי הממשלה הסורית מעדיפה להימנע מהסלמה, כדי שלא לסכן את המשך דרכו של השלטון החדש.

"הממשלה מתמקדת בהימנעות מכל הסלמה, כדי לא לתת לשום גורם הזדמנות לשבש את מסלולו של השלטון החדש".

במקום תגובה צבאית, בסוריה מעוניינים לקדם הסדרה מול ישראל. לדברי הגורם, בדמשק מבינים שעימות נוסף עלול להוביל להסלמה ממושכת ולפגוע באינטרסים של המדינה.

"כל תגובה צבאית לעניין הזה משמעותה תהיה הסלמה ארוכת טווח", הוסיף הגורם. "לכן, בעיני הממשלה הסורית, הפתרון הוא איפוק והמתנה עד להגעה להבנות ביטחוניות".

בדמשק גם מבקשים שלא להיתפס כמי שמאמצים את העמדה הטורקית במלואה. מבחינת השלטון הסורי, האינטרס הוא לשמור על תיאום בין הגורמים השונים ולהימנע ממצב שבו סוריה תוצג כמי שאחראית להסלמה.

"לדמשק עדיף מבחינה אסטרטגית שישראל תהיה הצד שנאלץ להסביר לוושינגטון ולאנקרה את התקיפות שלה, במקום שסוריה עצמה תהפוך לצד שמואשם בהסלמה", אמר הגורם.

במקביל, השלטון הסורי מנסה לשמור את האפשרות להסדרה פתוחה. בדמשק חוששים כי תגובה צבאית תקטע את המסלול שבאמצעותו הם מקווים להשיג הישגים בלי להיגרר למלחמה.

על רקע המתיחות, הרמטכ"ל ביקר היום את לוחמי צה"ל בסוריה.

סוריה ישראל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}