× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט"ו אלול התשפ"ו
28.08.2026
החלטה מפתיעה

בג"ץ מקפיא את הטיפול של פרקליט המדינה בתיק הפצ"רית

השופטת דפנה ברק ארז הורתה לעכב את ביצוע פסק הדין שסלל את הדרך לטיפול פרקליט המדינה בתיק יפעת תומר ירושלמי. ההחלטה התקבלה בעקבות בקשות לקיים דיון נוסף בפסק הדין

בג"ץ מקפיא את הטיפול של פרקליט המדינה בתיק הפצ"רית
עמית איסמן צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

תפנית נוספת בפרשת הפצ"רית לשעבר יפעת תומר ירושלמי: שופטת בית המשפט העליון דפנה ברק ארז הורתה הבוקר (שישי) על עיכוב ביצוע פסק הדין שניתן לאחרונה בפרשה, ובכך הוקפא בשלב זה המשך הטיפול של פרקליט המדינה עמית איסמן בתיק.

ההחלטה ניתנה בעקבות בקשות שהוגשו מצד גורמי ימין לקיים דיון נוסף בפסק הדין. ברק ארז כתבה בהחלטתה כי הבקשה לדיון נוסף הועברה לטיפולה אתמול, יום חמישי, בשעות הערב, וכי "למען הזהירות בלבד ומבלי לנקוט כל עמדה בשלב זה אני מורה על עיכוב ביצוע ארעי של פסק הדין מושא הבקשה על דרך של הקפאת המצב הקיים ביחס לטיפול בתיק החקירה על ידי פרקליט המדינה, וזאת עד למתן החלטה אחרת".

מדובר בהחלטה מפתיעה, שכן פסק הדין שעוכב דחה את הטענות בדבר מניעותו של פרקליט המדינה עמית איסמן מלטפל בתיק. בפסק הדין נדחתה גם הבקשה לאפשר לשר המשפטים יריב לוין פרק זמן נוסף לצורך מינוי גורם חיצוני שילווה את חקירת הפרשה.

חקירת הפרשה במשטרה הסתיימה כבר בחודש פברואר, אולם ההליך בבג"ץ, שאותו יזמו דווקא גורמים המזוהים עם הימין, עיכב במשך חודשים את האפשרות להתקדם להגשת כתב אישום נגד תומר ירושלמי. במוקד ההליכים עמדה השאלה מי יוכל לטפל בתיק, על רקע הטענות לניגודי עניינים בפרקליטות.

רק לאחרונה, ב-12 באוגוסט, ניתן פסק הדין שדחה את העתירות ובכך סלל את הדרך להמשך הטיפול בתיק נגד תומר ירושלמי בידי פרקליט המדינה.

אלא שכעת נרשם עיכוב נוסף. בעקבות הבקשות לקיים דיון נוסף בפסק הדין, הורתה ברק ארז להקפיא את המצב הקיים עד להחלטה אחרת, כך שבשלב זה איסמן לא ימשיך בטיפול בתיק.

דפנה ברק-ארז בית המשפט העליון (בג"ץ) עמית איסמן יפעת תומר-ירושלמי הפצ"רית
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}