זמיר ובלוט נגד נתניהו וכ"ץ: "השיח על היפוך קנים - מתסיס"
לאחר שנתניהו וכ"ץ הזהירו מפני אפשרות של עימות עם הרשות הפלסטינית, בצמרת צה"ל דוחים את התרחיש. הרמטכ"ל הבהיר: "אין מידע מודיעיני שמתריע מפני היפוך קנים ביו"ש" | כל הפרטים
- מאיר שלם
- ד' תשרי התשפ"ז
בצה"ל דוחים את השיח סביב תרחיש של "היפוך קנים" ביהודה ושומרון. בדיון ביטחוני אמר הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון ישראל כ"ץ כי "אין מידע מודיעיני שמתריע מפני היפוך קנים ביו"ש". כך דווח בחדשות 13.
גם מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, התייחס לתרחיש והזהיר: "השיח על היפוך קנים - מתסיס".
העמדה שמציגים בצמרת צה"ל מגיעה לאחר שבתחילת החודש, בעקבות פיגוע הדקירה בשומרון שבו נפצע צעיר בן 19 באורח בינוני-קשה, הודיעו נתניהו וכ"ץ כי "הנחו את צה"ל לצאת למלחמה כוללת נגד הרשות הפלסטינית".
בעקבות הדברים נשמעה ביקורת גם מצד בכירים בצה"ל. קצין בכיר בצה"ל אמר: "הודעת השר מסוכנת ועלולה ללבות את האש בשטחים. ההודעה הייתה מיותרת, ממילא תסריט היפוך קנים מתורגל מאז סיום האינתיפאדה השנייה".
בתוך כך, ב"ווינט" דווח על סקירה ביטחונית נוספת שהציג זמיר לבכירי הדרג המדיני. במהלך ביקור באוגדת עזה בתחילת החודש קבע הרמטכ"ל באוזני נתניהו וכ"ץ כי "חמאס הובס" וכי ארגון הטרור "הוכרע".
זמיר הסביר את עמדתו ואמר: "הוא לא יורה, אנחנו מחסלים לו מחסנים, אנחנו מחסלים לו בכירים ואת מי שעשה את 7 באוקטובר. הוא לא מגיב, ולכן אפשר להגיד שחמאס הובס".


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות