× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ד חשון התשפ"ז
04.11.2026
לא רק מחשבים

110 מעלות במקפיאי הדם: מתקפת הסייבר שכמעט הסתיימה באסון

האקרים חדרו למערכות הקירור של שירות הדם הצרפתי - ושינו את הגדרות הטמפרטורה במתקנים שבהם נשמרים מוצרי דם ופלזמה המיועדים לחולים | מהנדס שזיהה את החריגה בזמן מנע פגיעה במוצרים

110 מעלות במקפיאי הדם: מתקפת הסייבר שכמעט הסתיימה באסון
אילוסטרציה צילום: נעשה בעזרת AI

מתקפת סייבר חריגה בצרפת כוונה למערכות הקירור של שירות הדם הלאומי, והעמידה בסכנה מנות פלזמה ומוצרי דם המיועדים לטיפולים רפואיים.

הפריצה התרחשה בלילה שבין 1 ל-2 בנובמבר, כאשר האקרים הצליחו לחדור למערכות של חברת Coolworld, המספקת ציוד קירור לשירות הדם הצרפתי. 

במסגרת המתקפה שינו התוקפים מרחוק את הגדרות הטמפרטורה של המתקנים, כך שתוכנתו להגיע ל-110 מעלות צלזיוס, במקום לשמור על תנאי ההקפאה הנדרשים.

האירוע זוהה בזמן על ידי מהנדס שהיה בכוננות, שהבחין בשינוי החריג והתריע בפני הגורמים הרלוונטיים. בזכות התערבותו נמנעה פגיעה במוצרי הדם.

נשיא שירות הדם הצרפתי, פרדריק פאקו, אישר כי המתקפה עלולה הייתה לגרום לאובדן דגימות ושקיות פלזמה המיועדות לעירוי למטופלים. עם זאת, הוא הבהיר כי בטיחות המוצרים נשמרה וכי הפעילות נמשכה כסדרה.

צרפת אקרים
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}