המרוץ אחר החרדים: ההצעות של ליברמן ואיזנקוט נחשפות
יו"ר ישראל ביתנו הגיע להבנות ראשוניות עם יהדות התורה וש"ס על הפסקת מעצרי עריקים וחלוקת תיקים בכירים | במקביל, יו"ר ישר! מגבש תוכנית להקלות בחוק הגיוס ובסנקציות, בתמורה לעידוד השירות בצה"ל | כל הפרטים
- מאיר שלם
- כ"ח חשון התשפ"ז
המאמצים בגוש האופוזיציה לגייס את המפלגות החרדיות לשותפות פוליטית נמשכים - כאשר 2 הדמויות שמנסים להשיג הבנות איתם הם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ויו"ר ישר גדי איזנקוט.
לפי הפרסום של יואלי ברים ב"חדשות 13", ליברמן הגיע עם יהדות התורה וש"ס להבנות ראשוניות לקראת הקמת ממשלה בראשותו - שכוללות קידום חוק שיביא להפסקה מיידית של מעצרי עריקים, לצד הקמת ועדה שתבחן את סוגיית השירות בישראל בקרב כלל האוכלוסיות.
בנוסף, יהדות התורה צפויה לקבל את משרד הבינוי והשיכון, שיועד ליעקב אשר, ואת משרד הפנים, שיופקד בידי נציג דגל התורה.
את המגעים מטעם ליברמן מנהלים אבי אבוחצירה, ג'קי בן זקן ומשה ליאון. מולם עומדים דוד שפירא ומוטי בבצ'יק. עם זאת, מאז יום שישי האחרון חלה הפסקה בשיחות, בעקבות מחלוקות בתוך גוש השינוי וחשש מהמהלך של ליברמן - אך הצדדים צפויים לשוב ולשוחח בימים הקרובים.
גם איזנקוט מכשיר את הדרך לשותפות עם החרדים: לפי דיווח של דניאל גרובייס ב"כאן חדשות" גם גדי איזנקוט מקדם תוכנית שתאפשר שותפות פוליטית עם המפלגות החרדיות. במסגרת המהלך נבחנות הקלות בחוק הגיוס ובסנקציות על עריקים, בתמורה לתוכנית ממשלתית לעידוד גיוס חרדים לצה"ל.
גורמים במפלגת ישר מקיימים שיחות עם יזמים ואנשי עסקים חרדים לצורך גיבוש התוכנית - כאשר היא צפויה לכלול חיזוק מסלולי השירות החרדיים בצה"ל, הרחבת ישיבות ההסדר החרדיות ומינוי פרויקטור ממשלתי לקידום הגיוס.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות