כ"ט ניסן התשפ"ד
07.05.2024

מה אוכלים בחום הזה מבלי להעמיס קלוריות?

הטמפרטורות עולות ועמן החשק למזון מצנן שמסתכם לרוב בגלידה עתירת קלוריות • קבלו מתכון בריא ב-2 דקות הכנה

מה אוכלים בחום הזה מבלי להעמיס קלוריות?


החום הכבד בחוץ מאיים לשבש את שגרת היום. האמיצים יוצאים מהבית לכל מני אטרקציות ממוזגות, האחרים ספונים בבתים. מתכון לא רע לאסון קלורי, בפרט כשאנו מבקשים לצנן את גופנו במאכלים כמו גלידות עתירות שומן.

הנה מתכון מקסים וקל, מהיר הכנה וישמש גם כתעסוקה לפני הבית. בסופו אפילו תצאו עם הרבה פחות קלוריות בתפריט. שווה, לא? אה, והכי חשוב: יש עליו חותמת של דיאטנית.

גלידוניות יוגורט ופרי
המתכון באדיבות טל דגן, דיאטנית במרכז הרפואי שערי צדק.

מצרכים:

2 גביעי יוגורט טבעי עד 3% שומן.
3 מנות פרי: בננה/תפוח עץ/פירות יער.
תבנית סיליקון גמישה.

הוראות ההכנה:

1. לרוקן לקערה את 2 גביעי היוגורט.
2. לרסק את הפירות (בננה/רסק תפוחי עץ/תותים/פירות יער או כל פרי אחר) או לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם של מחית.
3. לערבב את הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. את התערובת יש למזוג לתבנית סיליקון גמישה ובעלת שקעים.
5. להכניס למקפיא ל-24 שעות.

* ניתן לשנות את הכמויות בהתאם לטעמכם האישי.
* ניתן לפזר מעל הגלידוניות מעט שבבי קוקוס או תוספת בריאה אחרת לקבלת מרקם ייחודי.

ערך תזונתי ליחידה (מחושב לפי 12 גלידוניות עם בננה):
לכל התערובת: 344 קלוריות (28 ליחידה).
64 גרם פחמימה (5 גרם ליחידה).
16 גרם חלבון (1.3 גרם ליחידה).
10 גרם שומן (0.8 גרם ליחידה).
447 מ"ג סידן (כ-40 מ"ג סידן ליחידה).
גלידה קיץ תזונה קלוריות בין הזמנים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד