1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מעט שמן, מלח ולימון - קל לאכול בריא

ארבעה סלטים הכי פשוטים וקלים להכנה שתמצאו - תיבול זהה שמקל על העבודה ומפאר את השולחן של כל מי שמבקשת מעט בריאות טעימה לעצמה ולמשפחתה
רחלי זק, י"ח אייר תשע"ו 26/05/2016 19:38

סלט

"תני לנו רעיונות לסלטים הכי קלים להכנה, פשוטים ובריאים" – זו אחת הבקשות שאני מקבלת הכי הרבה פעמים. אז הנה אני שמחה לשתף אתכן במתכונים הכי פשוטים בעולם, כאלו שעולים מדי שבוע על שולחני לסעודות השבת, ותמיד כיף לאכול אותם. הם מרעננים וטעימים – וכל אחת יכולה לשדרג אותם כראות עיניה, עם אלו ירקות שאוהבים אצלה.

הסוד של הסלטים הבאים שיש להם את אותו התיבול: מעט שמן, מלח, וקצת יותר לימון.

הסלט הראשון: פורסים קולרבי לפרוסות, לוקחים את המקלף ויוצרים פרוסות גזר דקיקות, כמה גבעולי סלרי. מתבלים כאמור, במעט שמן, מלח ולימון, פלפל מי שרוצה ואוהבת.

סלט נוסף עם תיבול זהה: כרוב חתוך דק דק, שמיר קצוץ, וכמובן מלח, שמן, ופה שמים הרבה לימון.

סלט ירקות שנראה הכי פשוט, אבל אפשר ברגע להפוך אותו להרבה יותר משביע: פלפלים בכמה שיתר צבעים, חתוכים, כרוב, מלפפון, עגבניה, כל מה שנראה לכן כמו ירק שמתאים לסלט יכול להשתלב. מבשלים בנפרד קינואה, וכשהיא קרה, מוסיפים אותה לסלט. מתבלים במעט שמן ומלח, זה משדרג את הסלט וממלא אותו.

וסלט אחרון להפעם: שומר חתוך לרצועות דקות, פלפל אדום חתוך לרצועות, כוסברה קצוצה, תיבול של לימון, שמן, מלח ופלפל.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. תודה!  (ל”ת)