י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024

הישג נוסף למובילאיי: כל רכב חדש בישראל יחויב במערכות התרעה

הצעד צפוי לשרת בעיקר את חברת מובילאיי, שעובדת כיום עם יבואני רכב רבים בישראל • אינטרס משמעותי יותר של מובילאיי בשינוי הרגולציה הוא יצירת פיילוט בקנה מידה לאומי, שלאחר מכן ניתן יהיה לנסות להעתיק אותו לשווקים גדולים יותר בעולם

מערכת מוביל-איי. צילום: עופר וקנין
מערכת מוביל-איי. צילום: עופר וקנין



כל רכב חדש המיובא לישראל יחויב בהתקנת מערכות להתרעה קולית מפני התקרבות מסוכנת לרכב מלפנים ומסטייה מנתיב הנסיעה, החל ב-1 לינואר 2018 – כך הודיע לפני זמן קצר שר התחבורה, ישראל כ"ץ, בפגישה שהתקיימה היום בלשכתו עם מנכ"ל חברת מובילאיי, זיו אבירם ומנכ"ל חברת אינטל ישראל, יניב גרטי, בעקבות עסקת הענק בין אינטל למובילאיי.

כץ ציין כי בכוונתו לחתום בקרוב על צו שיחייב כל רכב חדש להצטייד בשתי מערכות בטיחות אלה. הצעד צפוי לשרת בעיקר את חברת מובילאיי, שעובדת כיום עם יבואני רכב רבים בישראל. 54% מכלי הרכב החדשים שיובאו למדינת ישראל בשנה האחרונה מימשו את הטבת המס המתקבלת עם התקנת מערכות אלה – כך אמרה מנכ"לית משרד התחבורה, קרן טרנר, במסיבת העיתונאים.

בישראל נמכרים כ-300 אלף כלי רכב בשנה. לפי הערכות, מובילאיי מוכרת את מערכות ההתרעה הבסיסיות ליבואני הרכב במחיר של כ-1,500 שקל ליחידה. משמעות הצו החדש עליו הודיע כ"ץ, היא תוספת הכנסות של כ-225 מיליון שקל בשנה לחברות המוכרות מערכות בטיחות מסוג זה, כאשר החברה השולטת כיום בשוק זה היא מובילאיי, והרבה אחריה חברות כמו אייווקס. עם זאת, אינטרס משמעותי יותר של מובילאיי בשינוי הרגולציה, הוא יצירת פיילוט בקנה מידה לאומי לחיוב כל המכוניות בהתקנת מערכות בטיחות, שלאחר מכן ניתן יהיה לנסות להעתיק אותו לשווקים גדולים יותר בעולם.

יבואני הרכב מתקינים את מערכות ההתרעה בארץ לפני מסירת הרכב ללקוח. בשל הטבת המס, חלקם מסרבים למכור רכב ללא מערכת מובילאיי. כלי רכב אחרים מגיעים עם מערכות בטיחות מתקדמות יותר מהמפעל, שלא רק מצפצפות ומהבהבות אלא גם בולמות את הרכב באופן אוטומטי במצבי חירום, ואף מפנות את ההגה ללא מגע יד במקרים של סטייה מהנתיב. מובילאיי עצמה מייצרת מערכות מתקדמות מסוג זה, שמוטמעות במכוניות כבר על פסי הייצור של יצרניות הרכב.

"כבר לפני מספר שנים נחשפתי לפוטנציאל של החברה ולרצון להציל חיים, והשתכנעתי כי מדובר במהפכה שתהיה לא פחות קטנה ממהפכת התקשורת. חתמנו עם ארצות הברית על הסכם ייחודי להקמת מרכז לפיתוח רכב אוטונומי בישראל ומיננו צוות מיוחד, בראשות מנכ"לית משרד התחבורה ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, שילווה את ההליך", אמר כ"ץ באירוע החגיגי.

שר התחבורה הוסיף כי החל מנובמבר 2016 מחויבים משאיות ואוטובוסים, משנת ייצור 2012 ואילך להצטייד במערכות בטיחות מצילות חיים בכלי הרכב, וכבר יותר מ-30 אלף מהם התקינו את המערכת "השתכנעתי כי מערכות כאלה מצילות חיים ומצמצמות תאונות דרכים בעשרות אחוזים", הוסיף.

מנכ"ל מובילאיי, זיו אבירם, אמר כי מדינת ישראל תהיה דוגמה למאבק בתאונות הדרכים. "בפעם הראשונה כשנפגשתי עם השר כ"ץ הסברנו לו על מערכות בטיחות, הוא מיד הבין ולקח על עצמו להוביל את המאבק בתאונות הדרכים. כשהקמנו את מובילאיי היה לנו חלום קטן להילחם בתאונות הדרכים. מיליון וחצי נהרגים בכל שנה וזה יותר מ-15 שנות מלחמה בעולם ואנחנו לא השלמנו עם זה. רתמנו את אינטל הענקית לחזון הזה. המרכז של הרכב האוטונומי הגדול בעולם יהיה בישראל וזהו כבוד גדול וגאווה".
מובילאיי יבואני רכב מערכות התרעה אינטל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד