זהירות מהשמנה? כך תשמרי גם בפסח
גם במהלך ימי הפסח והנקיונות שלפניו, חיוני לשמור על מזון בריא • לא למטוגן, כן לשתיית מים, לפעילות ולאכילה מאוזנת • וגם: רשימת ערכים קלוריים למזונות נפוצים בחג
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ה' ניסן התשע"ב
לא להגזים עם הביצים
ריחות הפריחה הנישאים באוויר מבשרים את בוא האביב ואתו חג הפסח.
בימים אלה מתמלא הבית בתכונה של סדר וניקיון שלעיתים משכיחה את הצורך של הגוף באכילה מסודרת ובריאה.
גם בימים כאלה, תכנון והכנת מנות בריאות למפרע כגון סלטים ריים/מרקים/כריכים מקמח מלא עם ממרחים בריאים /טונה/פסטרמה/פשטידות ירק/פירות/יוגורטים ומוצרי חלב דלי שומן אחרים, יכולים להשביע את הרעב, למנוע אכילת חטיפים ומזון מהיר מיותרת ולספק אנרגיה להמשך עבודות הארגון והניקיון.
לקראת ימי החג הבאים עלינו לטובה. גלי קיכלר, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות, אחראית מרכז לטיפול בילדים עם עודף משקל בבני ברק, נותנת מספר עצות שיסייעו לכן לשמור על ההישגים התזונתיים והבריאותיים שרכשת עד כה:
• השתדלי להכין מנות בשריות דלות שומן כגון דג/עוף אפויים, צלי מבקר דל שומן.
• בליל הסדר ובימי חול המועד, שלבי בתפריט ירקות בדרכי הכנה שונות (מרק, סלט ירוק, ירקות מבושלים או אפויים או פשטידות), כך תעשירי את השולחן בסיבים תזונתיים שיתרמו לתחושת השובע ולפעילות תקינה של מערכת העיכול ויוסיפו ויטמינים ומינרלים חיוניים.
• הקפידי על שתיית מים מרובה והעדיפו אותם על פני משקאות ממותקים עתירי סוכר וקלוריות ריקות.
• דאגי תמיד לצלחת מאוזנת המשלבת מנת חלבון דלת שומן + תפוח אדמה אפוי/מבושל/פירה/תחליף כשר אחר והרבה ירקות.
• איכלו באיטיות, לעסו היטב את המזון והקשיבו לתחושת השובע. הקשבה לתחושת השובע תאפשר לכם הפסקת האכילה בזמן והימנעות מתחושות מלאות וכבדות בתום הארוחה.
• העדיפי לקנח את הארוחה בסלט פירות מופחת סוכר או לפתן פירות על פני עוגות ועוגיות.
• במהלך ימי חול המועד השתדלו להיות פעילים ככל האפשר. טיולים בארץ, צעידות באזור המגורים או משחקים פעילים כמו קפיצה בחבל, גומי וכו', יעניקו שעות רבות של תנועה, הנאה ובריאות.
• השתדלי להמעיט באכילת מזונות מטוגנים. את המצה-בריי כדאי להכין במחבת טפלון חמה מאד מרוחה במעט שמן קנולה או זית.
• הגבילי את כמות הביצים הנצרכת בארוחות. ניתן להחליף חלק מהביצים במתכונים בחלבון ביצה בלבד.
• העדיפי ממרחים בריאים למריחה על המצה לדוגמא: גבינה, אבוקדו, טונה במים, חרוסת.
• פסח מיוחד במאכליו הייחודיים. עדיף שתאכלי מעט ממאכלים אלה על פני הימנעות מוחלטת שתגרור אכילת יתר בהמשך.ערכים קלוריים של מזונות פסח נפוצים:
מצה: 130-140 קלוריות
עוגיית פסח: 100 קלוריות בממוצע
קניידלך: 80 קלוריות ליחידה
מצה בריי: 220 קלוריות
גפילטע-פיש: 150 קלוריות
חרוסת: 140 קלוריות לכף
כבד קצוץ: 150 קלוריות ל-2 כפות
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות