כ"א ניסן התשפ"ד
29.04.2024

עוגת לבבות דבש • מתכון לראש השנה

לא משנה איך תגווני, על עוגת הדבש לא תוותרי • ואם תרצי לגוון, למה שלא תלכי על...לבבות דבש? • מתכון משובח של ליאורה קרן מתוך הספר החדש "מכאן ומשם בקטן"

עוגת לבבות דבש • מתכון לראש השנה
בועז לביא



את המתכון הבא מצאתי בספרה של ליאורה קרן, מי שחיברה את "במנות קטנות" והוציאה כעת גם את "מכאן ומשם בקטן".

לדברי ליאורה, כמעט לכל אחד מאיתנו יש זיכרונות נעימים ממאכלים מיוחדים שהביאו ההורים או הסבים מארצות מוצאם, או ממאכלים שנולדו בישראל הצעירה אך הפכו עם הזמן לנוסטלגיים.

בין אם מתוך געגועים לעולם הולך ונעלם, ובין אם מתוך רצון לשמור על הגחלת, העלתה ליאורה את המתכונים האהובים כשהיא נותנת להם את הזווית הקטנה שלה.


לבבות דבש:

חומרים לעוגות:

4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן (קנולה או תירס)
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כוס דבש
3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס קפה שחור חזק
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
24 תבניות שקעים מסיליקון בקוטר 6 ס"מ או בצורת לב

לזיגוג:

6 כפות אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

• מכינים את תערובת החלמונים: מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את השמן וקליפת הלימון ומערבבים היטב .מוסיפים את הדבש, מוסיפים לתערובת החלמונים את הקמח והסודה לשתייה. מערבבים היטב ומוסיפים את הקפה, הקינמון והציפורן.

• מכינים את תערובת החלבונים: מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף בוהק ונוקשה.

• מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול לתערובת החלמונים, יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים משומנות עד 3/4 מגובהן ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע. מקררים ומשחררים מהשקעים.

• מכינים את הזיגוג: מערבבים היטב את חומרי הזיגוג בקערה ויוצקים על העוגות החמות.
ליאורה קרן מכאן ומשם בקטן דבש ראש השנה לבבות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד