ב' אייר התשפ"ד
10.05.2024

שנת בריאות • גרעיני רימון מונעים מחלות לב

גילוי מדעי: הרימון מגביר את יעילותן של הסטטינים - המפחיתים את הכולסטרול בדם • פרופ' מיכאל אבירם: "נטילת תרופה בשילוב עם רימון מעכבת את צבירת הכולסטרול"

אילוסטרציה. צילום:Fir0002/Flagstaffotos
אילוסטרציה. צילום:Fir0002/Flagstaffotos

הרימון בריא ללב, כך עולה ממחקר שנערך לאחרונה בקריה הרפואית רמב"ם ובפקולטה
לרפואה בטכניון.

לפי המחקר הרימון מגביר את יעילותן של סטטינים, תרופות להורדת הכולסטרול הרע בדם, בהן משתמשים מאות אלפי ישראלים.

פרופ' מיכאל אבירם, מנהל מכון המחקר הרפואי ברמב"ם, מציין כי נוגדי החמצון המצויים בפרי, מגבירים את יעילות הסטטינים: "הסטטינים הם תרופות המעכבות יצירת כולסטרול ומונעות אירועים לבביים, אולם, כאשר צורכים אותן בכמות גבוהה, יש להם תופעות לוואי כגון פגיעה בשרירים ובכבד.

"במחקר שעשינו, מצאנו כי כאשר נוטלים סטטינים במינון נמוך, בשילוב עם הרימון, צבירת הכולסטרול והכולסטרול המחומצן בתאי דופן העורק מתעכבת באופן משמעותי ביותר. בנוסף, השילוב הזה מסייע בהתמודדות עם תופעות הלוואי הללו".

פרי הרימון מכיל חומרים המעכבים יצירת הכולסטרול ואת חימצונו.

פרופ' אבירם נודע במחקריו בהשפעת הנמזון על בריאות הלב והיה הראשון לזהות ולחקור
ולהבין את מנגנון הפעולה ביין האדום, שמן זית ותמרים.
רימון בריאות לב רמבם מחלות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד