כ"ה ניסן התשפ"ד
03.05.2024

למעלה מאלף ילדים נפגעו בעת נסיעה ברכב בערים בשנת 2013

ירושלים היא העיר המסוכנת ביותר לילדים הנוסעים ברכב. מנכ"ל אור ירוק: "המדינה חייבת לאכוף את חגירת חגורות הבטיחות ולהגביר את מודעות ההורים לכך שהם מסכנים את חיי ילדיהם כאשר הם לא חוגרים אותם בעת נסיעה"

למעלה מאלף ילדים נפגעו בעת נסיעה ברכב בערים בשנת 2013

1,065 ילדים בגילאי 0-14 נפגעו בתאונת דרכים בשנת 2013 בעת נסיעה ברכב בתוך הערים, כך עולה מנתוני עמותת "אור ירוק", המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הנתונים נכונים לחודשים ינואר-נובמבר 2013). מדובר על עלייה של 8% במספר הילדים שנפגעו כנוסעים ברכב, לעומת התקופה המקבילה בשנת 2012.

בשנת 2013 (חודשים ינואר-נובמבר) נהרגו בתאונות דרכים בתחום העירוני שני ילדים שנסעו ברכב ונפצעו באורח קשה שמונה ילדים.

בממוצע של 11 השנים האחרונות (2003-2013), נפגעים מדי שנה (בין החודשים ינואר-נובמבר) כ- 1,300 ילדים בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, שני ילדים נהרגים בממוצע בשנה ו- 15 נפצעים באורח קשה.

שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "במקרים רבים ילדים נפגעים בעת נסיעה ברכב, מאחר ולא היו חגורים בחגורת בטיחות או במושבי בטיחות בהתאם לגילם. המדינה חייבת לאכוף את חגירת חגורות הבטיחות ובמקביל להגביר את מודעות ההורים לכך שהם מסכנים באופן ממשי את חיי ילדיהם כאשר הם לא חוגרים אותם בעת נסיעה, גם הקצרה ביותר".

ירושלים היא העיר המסוכנת ביותר לילדים הנוסעים ברכב:
• בירושלים נפגעו 103 ילדים שנסעו ברכב ב- 11 החודשים הראשונים של שנת 2013, שני ילדים נפצעו באורח קשה.
• בחיפה נפגעו 66 ילדים שנסעו ברכב ב- 11 החודשים הראשונים של שנת 2013.
• בבאר שבע נפגעו 45 ילדים שנסעו ברכב ב- 11 החודשים הראשונים של שנת 2013.
• באשדוד נפגעו 43 ילדים שנסעו ברכב ב- 11 החודשים הראשונים של שנת 2013.
• באשקלון נפגעו 42 ילדים שנסעו ברכב ב- 11 החודשים הראשונים של שנת 2013.
• בתל אביב נפגעו 32 ילדים שנסעו ברכב ב- 11 החודשים הראשונים של שנת 2013.

הסיכון העיקרי לילדים הנוסעים ברכב הוא היעדר שימוש או שימוש לקוי בחגורות בטיחות או במושבי בטיחות. על פי הנתונים העולמיים, למרות שמרבית ההורים מקפידים להושיב תינוקות ופעוטות בכיסאות בטיחות כנדרש, שיעוד חגירת ילדים באמצעי הבטיחות המתאים לגילם יורד בצורה דרמטית לאחר גיל כיסאות הבטיחות. הסיבה לכך היא ככל הנראה חוסר המודעות של ההורים לחשיבות הושבת הילד ברכב במושב בטיחות המתאים לגילם (בוסטר) והיעדר הסברה מתאימה לכך ולחוק המחייב זאת.

בכדי שהילד יישב בצורה בטוחה בעת הנסיעה על ההורים להקפיד:
• תינוק עד גיל שנה חייב תמיד לשבת במושב בטיחות כשפניו נגד כיוון הנסיעה. במידה והתינוק יושב ליד הנהג, יש לוודא כי כרית האוויר מנותקת. במידה והתינוק יושב במושב האחורי, עדיף למקם את מושב הבטיחות במושב האמצעי.
• פעוטות מגיל שנה ועד גיל ארבע יכולים לשבת במושב בטיחות עם רצועות פנימיות עם כיוון הנסיעה.
• ילדים מגיל 4 ועד לגובה של 145 ס"מ, חייבים לשבת על מושב מגביה (בוסטר), המאפשר לחגורת הרכב להתמקם בצורה נכונה ונוחה על הגוף.
אור ירוק תאונות בדרכים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד