1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

פינוק לקיץ: כך תכיני גספצ'ו - מרק עגבניות קר

חברת "לגין", החברה הישראלית המתמחה בייצור קופסאות לשימורי מזון, מגישה גרסה קלילה ומהירה של מרק העגבניות הספרדי מאנדלוסיה • השימוש בירקות הטריים ובעגבניות המרוסקות מקצר את זמן ההכנה ושומר על הערכים התזונתיים • ניתן להגיש בכוסות שקופות או קערות אישיות
הילה פלאח, י"ח סיון תשע"ד 16/06/2014 16:01

מרק עגבניות מרק עגבניות

חברת "לגין", החברה הישראלית המתמחה בייצור שימורי מזון, מגישה גרסה קלילה ומהירה של מרק העגבניות הספרדי (מאנדלוסיה שבדרום ספרד). השימוש בירקות הטריים ובעגבניות המרוסקות (ללא חומרים משמרים) מקצר את זמן ההכנה ושומר על הערכים התזונתיים. ניתן להגיש בכוסות שקופות או קערות אישיות והרי לכם פינוק מושלם וקריר, בצבע מדהים, לימי הקיץ החמימים.

מצרכים לכ-8 כוסות בינוניות:

1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות פריניר (800 גרם)
2 מלפפונים מגורדים
1/2 פלפל אדום קצוץ
1/2 בצל סגול קצוץ
2 פרוסות לחם לבן
1 שן שום קצוצה
צרור עלי פטרוזיליה
4 כפות שמן זית
1/2 לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונאלי: 1 פלפל ירוק חריף או כמה "טיפות" טבסקו או כפית פפריקה חריפה

לקישוט/הגשה
1 סלרי חתוך למקלות קטנים

אופן ההכנה:
1.למעשה, כל שיש הוא לקצוץ את הירקות כפי שמופיע ברשימת המצרכים ולטחון את כל המרכיבים, שימו לב לשלבים. ראשית, טוחנים את רסק העגבניות והירקות הנוספים במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מרקם חלק.

2.מוסיפים את פרוסות הלחם ומעבדים שוב.

3.מוסיפים את עשבי הטיבול, מלח, פלפל, לימון, שום. לאחר מכן מזלפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים לטחון.

4.מכניסים לקירור של שעתיים לפחות. לפני ההגשה, ניתן להוסיף קוביות קרח לכל כוס ולהגיש יחד עם מקל סלרי טרי. מומלץ להגיש עם צלוחית קרוטונים.

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה. בעלת הטור הקולינרי sweet weekend באתר המתכונים foodpage






מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;