1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

כך תכיני אוזני המן • בתיאבון

לאחר שהצגנו את הנתונים המדוייקים אודות אכילת אוזני המן, הגיע הזמן למתכון • שפית הבית של 'ניופאן גורמה' מלמדת אותנו להכין אוזני המן במלית שקדים וצימוקים
תמי גיל, ל' אדר תשע"א 06/03/2011 17:41

אוזני המן



• החומרים לבצק:

3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז

• למלית:

200 גר שקדים מולבנים טחונים דק
125 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
כף אבקת סוכר
3 ביצים מס'2
כפית תמצית וניל
כפית ברנדי או ליקר שקדים
כפית גרידת לימון
קורט מלח
כף קמח
50 גר צימוקים בהירים

• לזיגוג:

2 חלבונים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

• 1. להכנת הבצק:

שמים במעבד מזון את הקמח, א.אפייה, חמאה וסוכר מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט עד שמתקבל כדור בצק חלק, מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

• 2.להכנת המלית:

מקציפים בקערת מיקסר קיצ'נאייד עם וו גיטרה, חמאה סוכר, אבקת סוכר , גרידת לימון ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים את השקדים וממשיכים להקציף, מוסיפים את הביצים זו אחר זו במהירות נמוכה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, מוסיפים את הקמח והליקר והוניל ומערבלים מעט עד שהם נספגים בתערובת, ולבסוף מוסיפים את הצימוקים.

• 3.מחממים את התנור לחום בינוני, מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב, ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.

• 4. הזיגוג - שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים, שמים בצלחת נפרדת את הסוכר, טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה ואופים עד להשחמה כ- 30 דקות.

באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. תודה רבה  (ל”ת)

    חיים

  2. כזה מתכון אני כל שנה מכין  

    מאיר

  3. נשמע טעים  (ל”ת)

    דן

  4. בתאבון, אני אוהב ריבת חלב  (ל”ת)

    שי

  5. תודה רבה, נשמע מתכון לעניין  (ל”ת)

    יפה

  6. המתכון שלי יותר מוצלח  (ל”ת)

    חנה

  7. עדיף לקנות, עולה גרושים  (ל”ת)

    אפי

  8. חלב/חמאה  

    הרב מצגר