א' אייר התשפ"ד
09.05.2024

מתכון לימי האבל • פילה פורל ברוטב שמנת

תשעת הימים כבר בעיצומם, ואנחנו 'שוברות את הראש' בדבר התפריט המתאים • חלבי? – לא מתאים לארוחות צהרים • דגים? למישהו יש מתכון טוב? • קבלו: פילה פורל ברוטב שמנת ועירית

מתכון לימי האבל • פילה פורל ברוטב שמנת



המתכון הבא מתאים רק לנוהגות לאכול דג יחד עם שמנת. בעצם, לא בדיוק, כי אפשר בהחלט להמיר את השמנת המתוקה בשמנת פרווה, מניסיון, זה עובד יופי.

הערה חשובה לפני שאתן מסתערות על המתכון. לפעמים, המתכונים ה'חלביים' ומתכוני הדגים הם כל כך משובחים עד ששוכחים את המטרה העיקרית של איסור אכילת בשר ויין בתשעת הימים. להתאבל על חורבן ירושלים.

אז אל תשכחו, תזכירו גם לילדים, ושיהיה בתיאבון!

המצרכים:

• 6 נתחים של פילה פורל – לבן או ורוד

• 4 כפות קמח

• 50 גר' חמאה

• 1/4 כוס ציר דגים / או ציר עוף

• 1/4 כוס יין לבן יבש

• 1 מיכל שמנת מתוקה 15%

• 3 כפות עירית קצוצה

• 1 פלפל אדום (גמבה)

• 1 פלפל צהוב/כתום

• מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. לפני הכל בעת ההפשרה של הדג פזרו בתבנית פלחי לימון טרי והרטיבו את הדג במעט מהמיץ.

2. מורחים את הפלפלים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה. מידי פעם יש להפוך אותם על מנת שיקבלו צבע מכל הצדדים.


3. לאחר הוצאת הפלפלים מהתנור יש להכניסם לתוך שקית ניילון ולסגור. ולאחר הקירור יש לקלף ולחתוך לרצועות.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח והפלפל השחור. מצפים את הדגים ומנערים מעודפי הקמח. כך שישארו עם ציפוי דק מאוד של הקמח.

5. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הדגים כ- 3-4 דקות מכל צד.

6. מוציאים את הדגים ושומרים בצד.

7. מוסיפים אל המחבת את היין וציר הדגים ומצמצמים, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור, ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות ומוסיפים את העירית הקצוצה,מבשלים עוד כדקה שתיים ומורידים מהאש.

8. מסדרים יפה במרכז הצלחת אורז, או פירה, מעל מפזרים מעט מהפלפלים הקלויים ומעליהם מניחים את הדג, יוצקים מעט מרוטב השמנת ומגישים.




המתכון באדיבות דגנית הילף כהן

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד