כ"ד ניסן התשפ"ד
02.05.2024

העלילה על הגרוש תעלה לגרושה 30 אלף ש"ח

גרושה שהתלוננה למשטרה על כך שהגרוש שלה מתכנן 'לחטוף את הילדים' והתברר כי שיקרה - תפצה את הגרוש ב-20 אלף שקלים • 10 אלפים נוספים ישולמו כ'שכר טרחת העו"ד'

בית משפט אילוסטרציה. צילום: pixabay
בית משפט אילוסטרציה. צילום: pixabay צילום: pixabay



בית המשפט התיר לפרסם פסק דין ולפיו הוחלט לפצות בעל חרדי גרוש בסך של שלושים אלף ש"ח על ידי הגרושה שהעלילה עליו.

במהלך חופשת הקיץ של בעל עם ילדיו, פנתה הגרושה למשטרה וטענה כי לא הצליחה לשוחח איתם, הילדים נעלמו וכי הבעל מנסה "להבריח אותם מן הארץ". הגרושה גם טענה כי הבעל החזיק בילדים בניגוד להחלטת בית המשפט לענייני משפחה בירושלים ולאור כל אלה המשטרה פרצה לביתו של הבעל בשעת לילה מאוחרת. לשוטרים נלוותה האישה שהעירה את הילדים ולקחה אותם.

הבעל הגיש כתב תביעה נגד האישה וטען כי מדובר בעלילה. בשעה שהאישה עלתה להעיד הציג עו"ד איתמר בן גביר תיעוד של שיחות רבות בין האישה לילדים בו בזמן שהאישה טענה כי הילדים נעלמו. יתרה מזאת, מהחומר שהוצג בפני בית המשפט עולה כי הבעל ביקש להחזיר את הילדים לאשה עם תום המשמורת שלו אלא שהאישה לא ענתה לשיחות ממנו ואף לא חזרה אליו והעדיפה כאמור להתלונן במשטרה.

השופט שלמה אלבז כתב בפסק הדין כי הוכח שהגרושה לא הייתה זמינה בטלפון בעת שהבעל ביקש למסור לה את ילדיה, הוכח כי היא לא חזרה לשיחות ממנו ואף הוכח כי הנתבעת אף לא האמינה שהבעל חטף את הילדים ולמרות זאת בחרה לפנות למשטרה.

בית המשפט קבע כי "דמו של האדם העובר תהליך גירושין אינו הפקר ומערכת המשפט אינה אמורה להצדיק הופעתם של שוטרים בפתח ביתו של מתגרש כל אימת שאם ילדיו חשה צורך בפנייה מיותרת למשטרה, הנתבעת ידעה גם ידעה כי הופעתם של השוטרים בבית התובע באמצע הלילה היא אקט בלתי רגיל שיש בו גם כדי להפחיד את הילדים הקטינים, והערך החברתי והקוד על פיו נהגה התובעת פסול לחלוטין. לא אחת נטען לפני ערכאה זאת, כי תופעת תלונות השווא של נשים במשטרה גורמת לפגיעה בנשים ובילדים הסובלים מאלימות אמיתית, מדיניות של הכלה וסובלנות כלפי נשים אלה שמתלוננות תלונות שווא מובילה לפגיעה מערכתית קשה" השופט קבע כי חוסר הזמינות של האם בעת שהגרוש ביקש להחזיר את הילדים מעיד על חוסר תום לב, והפניה למשטרה והטענות בדבר חשש לחיי הילדים מלמדים כי מטרת הנתבעת הייתה להעניש התובע ולחנכחו ולא להסתפק בתוצאה של הבאת הקטינים לביתה.

השופט אלבז הורה כי האישה תפצה את הגרוש בסכום של עשרים אלף ש"ח וכן קבע שעליה לשלם עשרת אלפים ש"ח בגין שכר טירחת עורך דין.

עו"ד משה יצחק אוסדיטשר, שמייצג את הגרושה אמר ל'בחדרי חרדים' כי התיק נכון לעת הזו ממתין להכרעת בית המשפט המחוזי אשר עתידה לדון בערעור על פסק הדין. "אין לי כל ספק שבית המשפט המחוזי יבין את גודל הטעות של בית המשפט לענייני משפחה. כאשר מדובר בהפרת צו, אין צורך בפחד סובייקטבי, אלא מספיק שצד אחד אינו מקיים החלטות שיפוטיות. אחרת, בתי המשפט יחלו לבדוק את נבכי הנפש במקום את העובדות כהווייתם. עצם אמירתה כי לא פחדה לשלום ילדיה, אינה יוצרת מניעה להגשת תלונה על הפרת צו".

עו"ד איתמר בן גביר אמר הבוקר "אני מרוצה שבית המשפט מעביר מסר חד משמעי לנשים גרושות, אל תגישו תלונות שווא, תלונות כאלה פוגעות בנשים, פוגעות בילדים, ועושות עוול נורא. תדע כל אשה גרושה כי אם היא מעלילה עלילות שווא נגד הגרוש שלה היא עשויה לשלם בכיסה".
גרושה משמורת קנס בית משפט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד