כ"ט ניסן התשפ"ד
07.05.2024

הכנתן בשפע? כך תקפיאו נכון

הכנת בשפע? • התארגנת השנה בזמן? • כל מה שנותר לך הוא לדעת איך להקפיא נכון כדי לשמור על איכות המזון ועל טריותו • החכמה הגדולה: "שלא ירגישו שהאוכל יצא מהמקפיא" • כך עושים זאת נכון

הכנתן בשפע? כך תקפיאו נכון
יוסי פורמנסקי

רגע אחרי ש'הפצצנו' אתכן במתכונים, חשוב לתת לכן גם טיפים יעילים להקפאת המזון בצורה נכונה.

עונת החגים היא העונה הלוהטת של המקפיאים, המתמלאים במהירות לקראת סעודות החג הצפופות.

מומחי "ליבהר", מותג המקפיאים מבית "אלקטרה מוצרי צריכה" מגישים כמה טיפים שימושיים במיוחד.

את מוצרי המזון ניתן להקפיא לתקופות זמן שונות: ירקות ודגים – ניתן להקפיא עד חצי שנה.

פירות עוף ובשר – ניתן להקפיא עד 10 חודשים. מאפים ואוכל מבושל – ניתן להקפיא עד 3 חודשים. לפני ההקפאה יש לשים לב לדברים הבאים:

• אין להקפיא אוכל רותח חם. יש להניח לו להתקרר ורק אז להקפיא.

• אוכל שהופשר פעם אחת, אין להקפיאו שנית.

• בשר בקר או טחון, יש להקפיא בכמויות קטנות (אלא הנדרשות לכם לבישול) על מנת שלא תופשר כמות גדולה מידי.

• מומלץ להקפיא את הרטבים בנפרד מהתבשיל.

• פירות – כדאי להקפיא רק למטרת הכנת שייקים, מחית או ריבות. למטרת אכילה בצורה הרגילה שלהם, הפירות לא יחזיקו מעמד בהקפאה. רימון ניתן להקפיא אך ורק כשהוא סחוט למיץ. מומלץ לחלק אותו לכמויות קטנות ולשתות את המיץ סמוך מאוד למועד ההפשרה. מיץ לימון – הדרך הטובה ביותר להקפיא אותו היא בתוך כלים המיועדים לקוביות קרח, כך מיץ הלימון מחולק למנות קטנות ואין צורך בהקפאה חוזרת לאחר ההפשרה, מיץ לימון מוקפא בשנית יכול לאבד מטעמו ולכן אינו מומלץ.

• ירקות – ירקות המיועדים למרק, ניתן לפרוס לפרוסות הרצויות ולהקפיא – נותר רק להכניסם לסיר להפשרה ולבישול. חצילים – ניתנים להקפאה רק כשהם קלויים ומסוננים היטב. ובניגוד לחלק מהדעות ירקות שהוקפאו והופשרו בריאים בדיוק כמו ירק טרי.

• בשר – בשר טרי יש לעטוף בניילון נצמד להניח בקופסת פלסטיק ולהקפיא. לפני שימוש בסיר בישול איטי יש להפשיר את הבשר לחלוטין.

• פשטידות – יש לפרוס על הפשטידה ניילון נצמד ועליו ניר אלומיניום. קטניות – ניתן להקפיא ביחד עם המים שהושרו בהם.

• גבינות- גבינות מסוגים שונים ניתן להחזיק בהקפאה ולהפשיר אותן במקרר. גבינות צהובות: באריזתן המקורית, רצוי להקפיא חבילות קטנות. גבינות קוטג': מומלץ להקפיא מיד עם הקניה ובאריזה המקורית. גבינות לבנות: יש לבדוק את רמת המליחות, באם היא לא גבוהה יש להקפיא באריזה המקורית. שמנת מתוקה: לפני ההקפאה יש להוסיף כף סוכר לכל חצי ליטר.

• עוגות – בהכנת עוגה המיועדת להקפאה, הקפידו להשתמש במוצרים טריים ולהימנע בתיבול רב. את העוגה מומלץ לפרוס על מנת לא להפשיר כמות שלא לצורך.

אז שיהיו לכולנו הכנות קלות ונעימות ושנה טובה ומבורכת!
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד