ח' אייר התשפ"ד
16.05.2024

המועמד של שקד נבחר: 2 שופטים מונו לביהמ"ש העליון

הוועדה לבחירת שופטים בחרה בפרופ' אלכס שטיין ובשופט פרופ' עופר גרוסקופף לכהונת שופטי בית משפט עליון. השופט שטיין היה מועמדה של שרת המשפטים ובחירתו מהווה ניצחון עבור שקד

בית המשפט העליון. צילום: פלאש 90
בית המשפט העליון. צילום: פלאש 90 צילום: פלאש 90



הוועדה לבחירת שופטים בראשות שרת המשפטים איילת שקד בחרה כעת (חמישי) בפרופ' אלכס שטיין ובשופט עופר גרוסקופף, לכהונת שופטי בית המשפט העליון. מדובר בשופטים בעלי מצוינות ייחודית בתחומם אשר יתרמו רבות לבית המשפט העליון.

השניים יחליפו את השופטים יורם דנציגר ואורי שהם הפורשים מכהונתם בקרוב. השופט שטיין היה מועמדה של שרת המשפטים ובחירתו מהווה ניצחון עבור שקד.

מוקדם יותר היום בחרה הוועדה 27 שופטים לבתי משפט שלום ומחוזי ולבתי דין לעבודה.

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות אמרה: "הוועדה לבחירת שופטים בחרה היום 27 שופטים לכל שדרות מערכת המשפט וכן נבחרו לבית המשפט העליון שניים מן המעולים שבמועמדים, בעלי מוניטין מקצועי משובח ומרשים. האחד שופט מצוין ואיש אקדמיה בעברו והשני איש אקדמיה ותיק ומוערך בארץ ובעולם. אין לי ספק כי שניהם כאחד יתרמו תרומה משמעותית לבית המשפט העליון בישראל ויעשירו את פסיקתו בידע ובעומק משפטי. בשם כל שופטי ישראל אני מבקשת לברך את המועמדים שנבחרו היום לכל הערכאות ולאחל להם הצלחה רבה בתפקידם."

שרת המשפטים, איילת שקד: "זהו יום חג לעולם המשפט הישראלי. נבחרו מועמדים מצטיינים, הנושאים על גבם רקעים תרבותיים ותרמילי חיים ייחודיים ומגוונים. בכניסתי לתפקיד שרת המשפטים, אחד היעדים המרכזיים שהצבתי היה גיוון של בית המשפט העליון. אין לי ספק שתרומתם לבית המשפט העליון תותיר את חותמה בדפי ההיסטוריה של עולם המשפט הישראלי".







צילום: דוברות הרשות השופטת

כפי שדווח מוקדם יותר היום ב'בחדרי חרדים', הוועדה לבחירת שופטים החליטה למנות את עורכת הדין חוי טוקר לשופטת בית משפט השלום בירושלים. מדובר בשופטת חרדית ראשונה, שגדלה והתחנכה כחרדית, בוגרת בית יעקב וכלת ראש ישיבת חברון זצ"ל.

קרובי משפחתה של השופטת החרדית הראשונה הגיבו ל'בחדרי חרדים' על המינוי וציינו כי "היא מאוד מתרגשת. מדובר בתפקיד עם הרבה אחריות. היא קיבלה תמיכה לאורך כל הדרך".

כבר באוגוסט 2016, השרה איילת שקד אמרה ל'בחדרי חרדים' כי תקדם מינוי שופטים חרדים באפליה מתקנת. לשאלת עקיבא ווייס, אמרה שקד "אפנה לנשיאת בית המשפט העליון מרים נאור כדי לקצר הליכים לחרדים שהגישו מועמדות להתמנות לתפקיד שופט, בסגנון אפליה מתקנת לחרדים בשרות המדינה". יחד עם זאת הוסיפה "אנחנו לא נמנה מישהו רק בגלל שהוא חרדי".

פחות משנתיים לאחר מכן, עקיבא ווייס שעבר ל'כאן' פרסם לראשונה כי המועמדת של שקד היא עו"ד חוי טוקר והיום היא כאמור נבחרה לתפקיד.

עו"ד חוי טוקר, מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), נולדה באנגליה וגדלה בבני ברק כבת בכורה ל- 12 ילדים. אמה, הרבנית דבורה וואלף ואביה, הרב רפאל וואלף, שלמד בישיבת פוניבז' בבני ברק היה במשך כ-25 שנים נאמן ביתו ויד ימינו של הרב שך זצוק"ל, ומזה שנים פעיל באגודת "עזרה למרפא".

השופטת טוקר למדה בסמינר הרב וולף בבני ברק, ובהמשך עברה לסמינר בית יעקב החדש בירושלים בראשותו של הרב ליברמן. טוקר בעלת תואר הראשון במשפטים מהמכללה האקדמית למשפטים רמת גן ותואר השני במשפטים מהאוניברסיטה העברית. היא החלה את עבודתה בבית המשפט כבר בשנת 2003 כסטודנטית, לאחר מכן כמתמחה בבית משפט שלום (תעבורה) ובהמשך שימשה כעוזרת משפטית בבית המשפט המחוזי בירושלים עד לשנת 2011.

החל משנת 2011 פרקליטה במחלקה לחקירת שוטרים והחל מאוקטובר 2012 פרקליטה בפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), עסקה בעיקר בתיקי מיסים, תאגידים, פירוקים ופשיטות רגל ועתירות מנהליות.

חוי טוקר, נשואה ליחזקאל טוקר, עורך דין וטוען רבני, בנו של הרב נחמן טוקר זצ"ל מראשי ישיבת "חברון" בגבעת מרדכי, כפי שדווח ב'בחדרי'. היא אם לארבעה ובנה הבכור התגייס בדצמבר 2017 לפלוגה החרדית 'תומר' שבחטיבת גבעתי. בתה לומדת בסמינר בית יעקב ושני בניה הקטנים לומדים בתלמוד תורה בירושלים.

מה היעד הבא של השרה שקד? שופט חרדי בבית משפט העליון. בפברואר אשתקד, לאחר מינוי שני שופטים דתיים לבית המשפט העליון, דוד מינץ ויעל וילנר, אמרה שקד "עוד אין לנו שופט עליון חרדי, אבל זאת בהחלט המשימה הבאה", בראיון לדקל סגל בגל"צ, ובכך סימנה את היעד.

יחד עם זאת רבנים חרדים רבים סוברים כי קשה עד בלתי אפשרי לאדם הרוצה להקפיד המצוות, לקחת על עצמו מינוי זה. כזכור, בעבר הוצע לדיין הרב דיכובסקי להתמנות לשופט העליון, ועל פי פסק מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל, הוא נמנע מכך.
שופטים חדשים בית המשפט העליון אלכס שטיין עופר גרוסקופף

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד