ל' ניסן התשפ"ד
08.05.2024

עוגת ט"ו בשבט • תמרים, תפוחים ואגוזים

מחפשת מתכון מיוחד לכבוד ט"ו בשבט? • לא רוצה להסתפק בשולחן מלא בפירות יבשים? • מתכננת 'עשה במו ידייך' לעוגה מיוחדת? • תמרים, תפוחים וגם אגוזים • קבלי מתכון

עוגת ט"ו בשבט • תמרים, תפוחים ואגוזים



עוגה לחה ועסיסית, קלה להכנה ומתאימה מאוד לט"ו בשבט, חג שמח!

חומרים

100 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפות סילאן
400 גר' ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס אבקת שקדים
1 3/4 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אביזרים: מיקסר קיצ'נאייד (וו הקצפה)

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.

2. כשמתקבלת תערובת תפוחה ואורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.

3. מוסיפים תוך כדי עירבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה .

4. מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבליםכ2 דק' עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת המרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התפוחים ועם הידים, תוחבים אותם פנימה ומפזרים מעל את האגוזים.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דק' או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.

המתכון מאת שמרית גולדברג-צפדיה, שפית הבית של "ניופאן"

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד