ה' חשון התשפ"ה
06.11.2024
שלב אחרי שלב

מיוחד: כך תכינו שריר רך וטעים ברמה אחרת

שריר מספר 8 - סוג הבשר הזה זקוק לבישול ארוך ואיטי, ומה יותר מתאים מאשר קדירת חמין רותחת השוהה על הפלטה כל הלילה? • מתכון מיוחד

מיוחד: כך תכינו שריר רך וטעים ברמה אחרת
מתכון מעולה לשריר מספר 8 צילום: שיפי חריטן

אני יודעת שיש לאנשים קטע כזה לשים את השריר שלהם בחמין. טוב, לא את השריר שלהם ממש, אלא בשר שריר - מספר 8.

ומדוע בחמין? משום שסוג הבשר הזה זקוק לבישול ארוך ואיטי, ומה יותר מתאים מאשר קדירת חמין רותחת השוהה על הפלטה כל הלילה?

ובכן, בתחילת השבוע היו לנו צילומים משפחתיים ואני החלטתי להכין לסוף היום ארוחה חגיגית - משום שלא יוצאות לנו הרבה ארוחות משפחתיות משותפות.

פתחתי את המקפיא וראיתי שיש נתח שריר. החלטתי שאני מפתיעה איתו ויהי מה.

התוצאה היתה מדהימה, התבשיל חוסל רגע לאחר שהכרזתי על פתיחה רשמית של הארוחה. ההכנה שלו נשמעת ארוכה ומסובכת, אך היא לא קשה כלל - רק צריכים להשקיע בזה זמן.

אז איך מכינים את התבשיל הטעים הזה?

החומרים:

נתח שריר (שלי היה נתח טרי שהוקפא בבית)

ירקות שורש כמה ואיזה שרוצים: סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל, שום, פטריות, גזר, כרישה. (אפשרות: תפוחי אדמה קטנים ובטטות)

תבלינים איזה שאוהבים. אני השתמשתי במלח, פלפל, שום כתוש, מעט קארי, כמון, גריל בשר. עלי דפנה, פלפל אנגלי.

איך מכינים?

שולחים את הילדים ללימודים, ונכנסים למטבח.

לוקחים את נתח השריר ומנקים אותו יפה יפה. בשלב הזה חתכתי אותו לרצועות גדולות ויפות.

בסיר רחב מחממים שמן וצורבים מכל הצדדים את חתיכות הבשר.

מנמיכים את האש ונותנים לבשר להתבשל במיץ של עצמו כמה שיותר.

כעבור חצי שעה או יותר, מוסיפים כמה כוסות מים, שיכסו את הבשר.

עכשיו נותנים לבשר להתבשל על אש בינונית לפחות ארבע-חמש שעות.

הוצאתי את חתיכות הבשר לקערה.

את המים סיננתי ושמרתי.

בסיר נקי מטגנים את הירקות.

תחילה את הבצל, לאחר מכן כרישה, גזר, סלרי ובסוף את השום והפטריות.

מניחים מעל את חתיכות הבשר ומפזרים עלי דפנה ופלפל אנגלי.

מוסיפים את הציר ששמרנו קודם.

אם צריכים עוד מים, מוסיפים עד שמכסים את גובה הבשר.

מתבלים כמו שאוהבים.

מבשלים כחצי שעה ואז מוסיפים תפוחי אדמה ובטטות עד לריכוך.

זהו, מוכן. תתכוננו לארוחת חיסול.

הנה שלבי המתכון בתמונות:

 

מתכון מעולה ציר בקר בקר תבשיל בקר נתח שריר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}