1. עמוד הבית
  2. בריאות ומדע
  3. בריא לדעת

נחשף: כמה דבש צורכים הישראלים בשנה?

ייצור הדבש המקומי עומד על כ-3,500 טון בשנה • דבורת הדבש תורמת לעולם באמצעות האבקת הגידולים לתוצר החקלאי 215 מיליארד דולר בשנה • מדינת ישראל והעולם כולו חוגגים את יום הדבורה הבינלאומי

קובי עוזיאלי, י"ד אייר תשע"ט 19/05/2019 15:55
תגיות:

יום הדבורה הבינלאומי דבש. אילוסטרציה דבש. אילוסטרציה צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90

זוהי השנה השנייה במסגרתה, על פי החלטת האו"ם יום הדבורה הבינלאומי חל, מחר, יום שני, 20.5.2019. לכבוד המאורע, משרד החקלאות חושף את הנתונים אודות ענף הדבש בישראל – אז כמה הישראלי הממוצע צורך? כמה זני דבורים קיימים בישראל? וכמה הדבורה הישראלית מכניסה למדינה?

יום הדבורה נקבע להעלאת המודעות וכאות הערכה לפעילותה הרבה של הדבורה וחשיבותה עבור קיומו של העולם. ככלל, מעבר לייצור הדבש ומוצריו, הדבורים חשובות לקיומם של בני האדם, בעלי חיים וענפי חקלאות רבים.צילום: משרד החקלאות

הדבורים הן אלה שאחראיות על תהליך האבקה של 80% מסך הגידולים החקלאיים בעולם. ללא האבקה, הפרחים לא היו מבשילים, והפירות והירקות לא היו נוצרים, ובהתאם לבני האדם ובעלי החיים לא היה מזון. ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מציין, כי 71 מבין 100 היבולים האחראים לכ- 90% מכלל המזון לבני אדם בעולם, מופרים על ידי האבקה באמצעות הדבורים.

השנה הייתה שנה מוצלחת במיוחד בענף הדבש, כתוצאה מעונת הגשמים הברוכה לה זכינו השנה, אנו עדים לשפע של צוף ולכוורות חזקות יותר המפיקות דבש איכותי ומתוק יותר.צילום: משרד החקלאות

על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך בשנה 600 גרם דבש, מתוכם כ-250 גרם נצרך לקראת חגי תשרי, והצריכה בקרב הציבור הישראלי כולו מסתכמת בכ-4,500 טון דבש בשנה.

עוד עולה, כי כיום קיימים למעלה מ-20 זני דבש שונים, בניהם דבש המיוצר מאבוקדו, דרדר, מרווה, קורנית, זעתר ובצל. יתרה מכך, ייצור הדבש המקומי נאמד בכ-3,500 טון בשנה. בישראל, קיימים כיום 510 דבוראים המטפחים 110,000 כוורות הפזורות בנקודות מרעה צופניות ברחבי הארץ. דבורת הדבש היא המאביקה העיקרית בחקלאות, בישראל 80,000 כוורות משמשות להאבקה.






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.