1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מתכון לסלט כארוחת צהריים

הוא צבעוני, מגרה, משביע ברמות והכי בריא שיש. יש כמה שלבי הכנה, זה לא לחתוך לתבל ולאכול. אבל את כולם אפשר לעשות מראש, ולהרכיב את המנה כשרוצים לאכול.

מאיה הבלין, ט' חשון תש"פ 07/11/2019 22:57

מהצלחת של מאיה . סלט צילום: מאיה הבלין

סלט צבעוני, מגרה, משביע ברמות והכי בריא שיש. יש כמה שלבי הכנה, זה לא לחתוך לתבל ולאכול, אבל את כולם אפשר לעשות מראש, ולהרכיב את המנה כשרוצים לאכול.

רכיבים:

כ 10 עלי חסה

1 מלפפון

1 עגבניה

חופן נבטי חמניה

כף פטרוזיליה קצוצה

כף בזיליקום טרי קצוץ

חצי אבוקדו פרוס

1 ביצה קשה פרוסה

1 קישוא מסוג זוקיני

חצי דלורית

1 פטריית פורטבלו גדולה (או כמה פטריות שמפיניון רגילות)

רכיבי תיבול:

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

אבקת שום

מעט סויה ומעט חומץ בלסמי.

טחינה – אני מעדיפה מוכנה ולא גולמית (שמכינים בשניה עם מים ומלח)

מטבל פטרוזיליה חריף – המתכון כאן

 

הכנה:

  • מתחילים עם הירקות שצריכים אפיה: מחממים תנור ל190 מעלות. קולפים את הדלורית, חותכים אותה ואת הזוקיני לקוביות בגודל שאוהבים ומעבירים לתבנית. מזלפים שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מערבבים היטב. חותכים את הפטריה לפרוסות גדולות, מסדרים בתבנית ליד הזוקיני והדלורית. (אין צורך בתבנית נפרדת) מזלפים שמן זית, מעט סויה, מעט חומץ בלסמי ואבקת שום. מכניסים לתנור עד שהירקות רכים במידה שאתם אוהבים. בערך אחרי 10 דקות מוציאים את הפטריות, ע"מ שלא יהפכו לסמרטוטיות.

  • חותכים חסה ומסדרים בצלחת, (אני אוהבת צלחת שטוחה יחסית, שיראו את היופי והססגוניות של הסלט) חותכים את המלפפון והעגבניה וחצאי עיגולים ומסדרים ליד החסה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והבזיליקום.
  • מסדרים מסביב (או איך שאתם אוהבים) את הנבטים, הפטריות, האבוקדו, הביצה והירקות הצלויים.
  • מזלפים טחינה וטיפטופים של מתבל פטרוזיליה חריף.

 



עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. סלט טעים  

    מיטל לוגר

  2. א