י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
מחר - דיון דחוף בעליון

ראשי ערים לבג"ץ: השוו מספר המתפללים למשתתפי ההפגנות

שורה של ראשי ערים חילוניות עתרו לבג"ץ נגד המדינה בדרישה להשוות את מספר המתפללים למספר המשתתפים בהפגנות שהוחרגו מהסגר | מחר יתקיים בבית המשפט העליון דיון בהרכב מורחב, שם המדינה תשיב לטענות נגדה

ראשי ערים לבג"ץ: השוו מספר המתפללים למשתתפי ההפגנות

יומיים לתחילת הסגר הכללי שיחול בערב השנה בשעה 14:00, מספר ראשי עיריות עתרו היום (רביעי) לבג"ץ בדרישה להורות למדינה להשוות מספר המתפללים למניין המפגינים המותר בהפגנות בזמן הסגר כפי שמורה החוק.

מי שעומדים מאחורי העתירה, הם ראש עירית בת-ים צביקה ברוט, ראש עירית אור יהודה ליאת שוחט, וראש עירית קריית שמונה אביחי שטרן, בגיבוי ראשי ערים נוספים. לטענתם, העתירה הגיעה על רקע החלטת הממשלה לבצע סגר ולהגביל את בעלי העסקים ואת מספרי המתפללים בערים.

בדיון שהתקיים היום בבית המשפט העליון, קבע השופט מני מזוז כי מחר (חמישי) יתקיים דיון בהרכב מורחב והמדינה תשיב לטענות נגדה.

ראשי הערים שהגישו את העתירה טוענים, כי המדינה מבקשת מהם לעמוד מול מאות אלפי תושבים ולהסביר להם מדוע עליהם להתפלל בקבוצות קטנות ביום כיפור או להימנע מלהפעיל את העסק  – אך במקביל היא מאשרת לעשרת אלפים מפגינים להגיע מדי שבוע בניגוד לכללי הקורונה להפגין בבלפור. לדבריהם, תושבים רבים מסרבים בשל כך להקשיב להנחיות הקורונה, והם זועמים על כך שהמדינה מאפשרת למפגינים להתכנס ללא מגבלות ובאופן חופשי.

העתירה, אשר הוגשה על ידי עו"ד אילן בומבך, מבקשת מבג"צ לקבוע כי שתי הזכויות – הזכות להפגין והזכות להתפלל – הן זכויות שוות, וכי ש לקבוע כללים אחידים הן להפגנות והן לתפילות בשטחים פתוחים.

לדברי העותרים, המטרה היא להחזיר את אמון הציבור בממשלה ולהעלות את ההקפדה על הנחיות הקורונה: "אנחנו במדינה דמוקרטית וחשוב מאד לאפשר הפגנות למי שרוצה בכך" הם אומרים, "אלא שבאותה מידה יש לאפשר גם את התפילות באוויר הפתוח באותם התנאים. יש להגביל את המספר המשתתפים בשני המקומות בצורה זהה, או לחילופין להתיר את שניהם באופן זהה. אי אפשר לעשות איפה ואיפה, שפוגעת באופן אנוש באמון הציבור במדינה בתקופה כל כך קריטית".

ראשי הערים הוסיפו: "אנחנו עומדים בחזית מול התושבים, וצריכים להסביר להם את ההגבלות של הממשלה. אלא שבכל שבוע התושבים זועמים כשהם נאלצים לוותר על תפילות במניין או להפסיד לקוחות בבתי העסק שלהם, בזמן שהממשלה מאפשרת למפגינים לפעול באופן חופשי. אם המדינה רוצה שהציבור ייקח אותה ברצינות, עליה לקבל החלטות הגיוניות ואחידות, ולא לזגזג. אם הממשלה החליטה לסגור כעת את חופי הים, לאסור הופעות, ולצמצם מאד את התפילות באוויר הפתוח בגלל סכנה בריאותית – אז לא ייתכן שההפגנות יוכלו להימשך כאילו הסכנה אינה קיימת".

ראשי הערים הדגישו כי העתירה לבג"צ אינה מתייחסת רק לתקופת הסגר, אלא גם להמשך חיי שגרת הקורונה. "עד היום הותר למספר קטן יחסית של מתפללים להתפלל יחד בשטחים פתוחים, בזמן שלהפגנות בבלפור הגיעו לעיתים כעשרת אלפים בני אדם", כותבים העותרים.

תפילות בית כנסת קורונה עתירה בג"ץ צביקה ברוט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד