כ"ה ניסן התשפ"ד
03.05.2024
החברה שלא הייתה

כתבי אישום הוגשו בפרשת הונאת הטיסות לאומן: כ-1,500 נעקצו

כ-1,500 איש שרכשו כרטיסים לאומן בשנת תשע"ח, נדהמו לגלות כי נעקצו - לאחר שגילו כי הכרטיסים כלל לא הונפקו | כעת, כ-4 שנים לאחר שהתפוצצה הפרשה, הוגשו כתבי אישום נגד שניים מהמעורבים | כ-873,000 שקלים הועברו לאחד הנאשמים על בסיס מצג שווא שהציג לרוכשים  

כתבי אישום הוגשו בפרשת הונאת הטיסות לאומן: כ-1,500 נעקצו
חרדים בשדה התעופה צילום: יוסי זליגר, פלאש 90

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (ראשון) לבית משפט השלום בעיר כתבי אישום נגד שני תושבי גבעתיים וביתר עלית, המייחסים לשניים ביצוע עבירות מרמה בהיקף של מאות אלפי שקלים בשיווק ומכירה של כרטיסי טיסה לאומן לקראת ראש השנה תשע"ח, מבלי שסיפקו את כרטיסי הטיסה בפועל.

כמו כן, מיוחסות לשניים ביצוע עבירות בתחום פשיטת הרגל. על פי כתבי האישום, שהוגשו על ידי עו"ד תמר איבלמן, ד' קיבל במרמה כספים שנועדו לרכישת כרטיסי טיסה לאומן במסגרת עסקה שהחלה להירקם בחודש אפריל 2018 תוך שהוא מציג מצג שווא לפיו הוא מתווך עבור חברה מולדבית הנקשרת באותה עסקה.

חברת "הדרך לחו"ל" התחילה להעביר כספים לד', אולם בפועל לא הייתה אף חברה מולדבית שהשקיעה בפרויקט וד' זייף מסמכים כאילו היה מדובר בחברה הנקשרת בעסקה.

מספר ימים לפני הטיסות התגלתה התרמית וכ-1,500 אנשים אשר רכשו כרטיסי טיסה לאומן דרך החברה שהוקמה לטובת המיזם לא קיבלו את כרטיסי טיסה. על פי כתב האישום, כ- 873,000 שקלים הועברו ד' על יסוד מצג השווא שהציג.

באשר לש', כתב האישום מייחס לו הקמת חברה תוך שימוש בפרטיו של אדם אחר - חברת "הדרך לחו"ל", אשר באמצעותה מכר את כרטיסי הטיסה לאומן. כשהתגלתה המרמה של ד', הוא אמנם החזיר חלק מהסכום לרוכשי כרטיסים אך כמיליון מאה שקלים נשארו בידו ולא הועברו לטובת המיזם ולא חזרו אל רוכשי הכרטיסים.

בנוסף, לד' מיוחסות עבירות לפי חוק חדלות פרעון בכך שחרף ההגבלות והאיסורים שחלו עליו בהליך פשיטת הרגל, ד' המשיך וניהל את העסק המשפחתי של משפחתו בשם ש.ש מוקד הרכב יחד עם אחיו וכן עסקים נוספים, כמו כן הוא הסתיר את נכסיו והכנסותיו האמיתיים מבית המשפט ועבר על הגבלות שונות.

בנוסף, במסגרת הליך פשיטת הרגל הציג ד' בכזב גרסאות שונות בנוגע להכנסותיו לבית המשפט ולעו"ד הנאמן. ש' הוכרז גם הוא כפושט רגל, לפני כן הוא ניהל מספר חברות שונות אשר פועלן היה בתיירות ליעדים שונים במזרח אירופה ובעיקרן תיירות לאומן.

בין החברות הנ"ל היו חברת "פליינגדיל" וחברת "אירופנים דיל". את שתי חברות אלו ניהל בפועל, אולם אלו לא נרשמו על שמו אלא על שמם של אחרים המקורבים לו. ש' לא דיווח על פועלו במסגרת חברות אלו ועל הכנסותיו מהחברות במסגרת הליך פשיטת הרגל.

כתבי האישום מייחסים לנאשמים (כל אחד על פי חלקו) ביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, הונאת נושים, הסתרת נכס לאחר מתן צו, שימוש במרמה, ערמה ותחבולה, גניבה בידי מורשה, אי מסירת מידע למוסרו לפי חוק חדלות פירעון לצד עבירות מס, התקשרות בעסקה הכרוכה בקבלת אשראי ואי הודעה על התחלת התעסקות או על שינוי בה. החקירה נוהלה על ידי מפלג הונאה ביחידה המרכזית של מחוז ירושלים במשטרה, רשות המסים והיחידה הארצית לחקירות של הממונה חדלות פירעון.

עוה"ד יצחק סלומון ואילן כהן, סנגוריו של ש' מסרו בתגובה: "כתב האישום שהוגש כנגד מרשנו מלמד על הצורך הדחוף למנות גוף מפקח על הפרקליטות, אשר יבחן את דיות הראיות בטרם הגשת כתבי אישום. נשגב מבינתנו להבין כיצד זה מוצא אדם אשר נפל קורבן לעוקץ מתוזמן ואשר שילם מחיר כבד על כך בחייו האישיים והמקצועיים, את דרכו לספסל הנאשמים. אין לנו ספק כי לאחר שבית המשפט ייחשף לחומר הראיות מרשנו יזוכה מכל רבב של אשמה ויצא מביהמ"ש בראש מורם".

עוקץ אומן כתב אישום

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד